Ízek, színek, formák - különleges élelmiszerek

Tulajdonságok
Tananyag típusa és iskolafokozat*:
  • élménypedagógia
  • szakközépiskola és szakiskola
  • szakképző iskola
Szerző*: Pécsi Judit
Ajánlott évfolyam*:
  • 09. évfolyam
  • 10. évfolyam
  • 11. évfolyam
Ajánlott létszám*: kiscsoport (maximum 15 fő)
Időkeret*: 1-5 tanóra
Nehézség*: közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól)
Kompetenciák*:
  • Anyanyelvi kommunikáció
  • Digitális kompetencia
  • Tanulás tanulása
  • Vállalkozói kompetencia
  • Szakmai követelményrendszerből kivett kompetenciák
Tananyagfejlesztő intézménye*: Ceglédi Szakképzési Centrum Szterényi József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Ágazat*:
  • Élelmiszeripar
  • Kereskedelem
  • Turizmus-vendéglátás
Szakmai elméleti tantárgy: élelmiszer és vegyiáru ismeret

Az élménypedagógiai tananyagegység alapvető célja, hogy a tanuló az élelmiszer és vegyi áruismeret tantárgy   elméleti   tanórai   keretében   érzékszervi   (látás,   szaglás,   tapintás,   ízlelés)   vizsgálatot végezhessen, árukat csoportosíthasson, azzal a céllal, hogy a termékek gyakorlati ajánlása, értékesítése esetén saját fogyasztási élményre hagyatkozhasson. Részletes leírás, letölthető és on-line feladatok tarkítják az ismeretszerző tevékenységet.