Vendéglátás története és fő tevékenységi körei

Tulajdonságok
Tananyag típusa és iskolafokozat*: feladatgyűjtemény
Szerző*: Sznopkáné Molnár Petra
Ajánlott évfolyam*:
  • 09. évfolyam
  • 10. évfolyam
  • 11. évfolyam
  • 12. évfolyam
Ajánlott létszám*:
  • egyéni
  • páros
  • kiscsoport (maximum 15 fő)
  • nagycsoport (teljes osztály)
Időkeret*: 6-10 tanóra
Nehézség*: közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól)
Kompetenciák*:
  • Anyanyelvi kommunikáció
  • Digitális kompetencia
  • Tanulás tanulása
  • Kulturális kompetencia
  • Szakmai követelményrendszerből kivett kompetenciák
Tananyagfejlesztő intézménye*: Ceglédi SZC Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Ágazat*: Turizmus-vendéglátás
Szakmai elméleti tantárgy: Vendéglátó gazdálkodás

A vendéglátás történetének, jelentőségének megismerése (PPT), majd a tananyaghoz kapcsolódó feladatokon keresztül való megtanulása, begyakorlása.