Élelmiszer alkotók

Tulajdonságok
Tananyag típusa és iskolafokozat*:
  • feladatgyűjtemény
  • szakközépiskola és szakiskola
  • technikum
  • szakképző iskola
Szerző*: Nagyné Erős Irén
Ajánlott évfolyam*: 09. évfolyam
Ajánlott létszám*:
  • egyéni
  • páros
  • kiscsoport (maximum 15 fő)
Időkeret*: 11-20 tanóra
Nehézség*: közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól)
Kompetenciák*:
  • Anyanyelvi kommunikáció
  • Matematikai, természettudományi és technológiai kompetenciák
  • Digitális kompetencia
  • Tanulás tanulása
  • Szakmai követelményrendszerből kivett kompetenciák
Tananyagfejlesztő intézménye*: CSZC Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Ágazat*:
  • Élelmiszeripar
  • Kereskedelem
  • Turizmus-vendéglátás

Ebben a feladatgyűjteményben a tanulók megismerik az élelmiszerek kémiai összetevőinek jellemzőit, csoportjait, élettani hatását, konyhatechnológiai tulajdonságait. Részletes leírás, on-line foglalkozások segítik a tananyag elsajátítását, az alkotó elemek megismerését (víz, fehérjék, szénhidrátok, zsírok stb.).A tanulók megismerik az élelmiszerek kémiai összetevőinekjellemzőit, csoportjait, élettani hatását, konyhatechnológiai tulajdonságait.