| Tulajdonságok | |
|---|---|
| Tananyag típusa és iskolafokozat*: |
|
| Szerző*: | Nagyné Erős Irén |
| Ajánlott évfolyam*: | 09. évfolyam |
| Ajánlott létszám*: |
|
| Időkeret*: | 11-20 tanóra |
| Nehézség*: | közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól) |
| Kompetenciák*: |
|
| Tananyagfejlesztő intézménye*: | CSZC Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája |
| Ágazat*: |
|
Ebben a feladatgyűjteményben a tanulók megismerik az élelmiszerek kémiai összetevőinek jellemzőit, csoportjait, élettani hatását, konyhatechnológiai tulajdonságait. Részletes leírás, on-line foglalkozások segítik a tananyag elsajátítását, az alkotó elemek megismerését (víz, fehérjék, szénhidrátok, zsírok stb.).A tanulók megismerik az élelmiszerek kémiai összetevőinekjellemzőit, csoportjait, élettani hatását, konyhatechnológiai tulajdonságait.